evo , neka se nitko ne naljuti, ja sam malo počistio sve off topice, i sve personalne opaske, bez favoriziranja ikoga.
nastavimo o procesiranju soft sinteva, miksu s njima i sl.
da se i sam vratim na temu: Baltazare, vjeruj mi da se eksterni procesing soft sinteva koristi pododosta, kao sto ti je i kolega DaBear napomenuo. s kojim se 103% sla?e?. naravno i interni, sa saturacijama, vintage warmerima, nebula reel to reelom itd. to nije zato jer netko "ne zna da rukuje s njima", nego ima svoje opravdanje u miksu, separaciji, postizanju RMS-a prije masteringa, ali i estetici/uhu samog producenta/izvođača. mogli bi jednom rijecju rec da to spada pod "produkciju".
Quote:
Originally Posted by Everlast
Cluster, ti imas GreatRiver preamp? Da li je jako primetna razlika kad neki vst prodje kroz njega? Ako budes ima vremena, mogao bi da okacis neki primer..ako te ne mrzi
|
pa ako stavis GR u linearni mode, znaci izlazni atenuator na nulu (odn maximum output), a shodno tome ulazni gain smanjis, da ne deres puno po izlaznom trafu, nije to u A/B usporedbi neka velika razlika. kao sto sam spomenuo ranije, osjeti se jedna suptilna komponenta koje tek u kumulativnom efektu brda kanala dodje vise do izraza. jednostavno bolje mi stoji u miksu. moje uho ga prepoznaje kao realniji source nego prije. manje plastike. ako se nakuri (jak ulaz, atenuacija izlaza), da dodje do nelinearnosti na trafu, onda se vise osjeti, sound postane gu?ći, malo saturiran. niski fokusiraniji, visoki mek?i itd. tipično pona?anje za trafo/solid state preamp.
znam stavit jos neke stvari u chain, recimo Mutator filter, ali sa svim kontrolama na nuli i ful otvorenim filterom.. skoro kao bypass.. tu se vec dobije vi?e masti (makar ne volim taj izraz, al u opisima tog tipa, jezik je siroma?an). i element vsti plastike je jos smanjen. koristio sam nekad i tube pedalu od EHX, ili EHX memoryman na Wet Only, sa single repeat, za lo-fi, to je vec bilo manje suptilno, i nije za svaki sound i priliku al kad radi, onda je bruka.
u svakom slucaj, probas, eksperimentiras, i uho treba da je jedini faktor odluke.