Re: Da li mislite da Hip Hop muziku ceka svetla buducnost kod nas ??
moram biti malo grub, i malo vishe iskren i prema sebi i prema vama...
ja ne znam, chitajuci ove postove, pitam se.. da li vi i ja chujemo istu stvar?
ja ovo shto chujem u srpskom repu je odlichno. sa naznakama ekspanzije.. do koje mora u skorije vreme da dodje, definitivno. tj do treceg preporoda domaceg hip hopa..
sa jedne strane prichate kako ne mozemo da prismrdimo amerima crnjama.. bash azto shto su cnje ameri - crnje ameri.. a ne neki dechacici iz bogatih porodica.. pa onda da ti dechaci jako smeshno i usiljeno zvuche..
pa onda da na nashem prostoru ne bi ni proshao americhki/crnachki/ghetto fazon..
pa ja kazem, mi smo izgradili nash fazon..
pa vi onda opet ali to nije ni blizu onoga shto crnci rade..
iskeno, ali iskreno, uvek me nervirala polemika na ovu temu.. iako sam i sam umeo da je pokrecem ne retko.. jer se uvek svi toliko upletu da ni sami ne znaju shta su hteli da kazu.
svakako, niko nece uraditi ponovo infamous niti shock of the hour.. jer bi to moralo biti prepevavanje, onda.. mi, srbi. reperi u srba. imamo izgradjen svoj stil, i kidamo u tome. svako vuche na svoju stranu, i to je dobro. lepo je raspodeljena scena, ima svega za svakoga. a vi ili imate problem da se odvojite od onoga shto je staro i provereno, ili ne chujemo iste stvari..
i ove gluposti (izvini dabear) da morash biti iz geta i ne znam chega da bi repovao o tome, su mi stvarno smeshne.. ko je chuo za nasa? o chemu on ume da odrepuje? a to nije ni video
to bi bilo otprilike kao kad bi rekli balashevicu "ko ti je ta mirka o kojoj pevash?" a on kaze, ma izmislio sam je.. i onda vi onako puni sebe kazete "sranje je pesma, jer ne moze on o tome da pricha jer to nije video"
mislim da je hip hop previshe apstraktan ali u isto vreme i previshe realan za neke ljude, i da je zato ne shvacen u Srbiji.
a sad opalite po meni
|