View Single Post
Old 28-01-2010, 07:13 PM   #39
geckonium
Member

geckonium's Avatar

Default Re: Da li mislite da Hip Hop muziku ceka svetla buducnost kod nas ??

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Pa naravno da jesu...i te kako jesu Tako da mi je jasan i odogovor o njihovoj budućnisti kod nas...Ne ka?em ja bre da je sve lo?e, niti da treba dići ruke od svega...ali mislim da čovjek prosto treba da bude u granicama realnosti da shvati da prosto radi ne?to tuđe...mislim nije tuđe onome ko ga radi - nama je blisko - ali zato treba da naučimo da se ne ljutimo i ne tugujemo zbog toga ?to raja ne otkida na to i ne pada u sevdah!...a izraz sevdah nisam slučajno izabrao! Prosječnoj populaciji kod nas je ostao usađen taj orijentalno-vizantijski melos i ornamet..i to je prosto tako kako je. Situacija je takva da su ljudi kod nas prihvatili tu orijentalnu crtu u muzici kao svoju, a sad kao treba da se "uveze" američka...ako pogledamo malo sa druge strane - to na?e istrajavanje u dr?anju orijenatlnog u muzici je jedan od rijetkih faktora u kojem nijesmo pali potpuno pod uticaj zapada..tj SAD-a...Pojednici i određene manje grupe mogu da stvaraju i slu?aju ?ta god vole - to nije problem...ja prosto obja?njavam ?ta ja mislim o tim pitanjima "o budućnosti" ovog ili onog zapadnog ?anra muzike kod nas...

a ?to se tiče primjera koje si ostavio...ni?ta tu nema lo?e...ali opet ti ka?em...pusti i neku prosječnu američku numeru tog tipa i mislim da će ti biti sve jasno...samo ti se sve ka?e da ne mora? ni?ta da obja?njava?...sve je tu, ali opet nečega nema...
potpuno se slazhem sa tobom...

semplujem,semplujem,semplujem,semplujem....
geckonium is offline   Reply With Quote