View Single Post
Old 28-01-2010, 08:59 AM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Da li mislite da Hip Hop muziku ceka svetla buducnost kod nas ??

Quote:
Originally Posted by perun View Post
Da tim autenticnim crncima nije bilo Rick Rubinove debele jevrejske guzice 80tih godina, tesko da bi ga danas pravili. I kurcili se ovoliko.

Apsolutno si u krivu! Scott Storch je beo, a pravio je vrlo crnacke beatove.
Beats & matrice nisu problem...uz malo analize, prakse i dobrog uha, moze da se izvede... i za mene su mislili da sam crnac dok sam radio Two Step UK garage pre 7-8 godina!!!

ALI fora je u rapu / vibe-u / tekstovima itd....a toga kod nas nema!
Nema dobrih rapera , JEZIK nam nije bas najzgodniji za RAP .. A NI ZA PEVANJE, bogami...vibe - ne postoji, sve je na silu, kopiranje...a o tekstovima i rimama DA NE PRICAM. (ovo zadnje vazi za sve muzicke pravce kod nas)

I kod nas su ljudi zaboravili (ili ovi "novi" jos nisu ni naucili) da prave dobre hooks / refrene / melodije..

A Scott Storch je imao srece da zna da svira i da na brzinu sklepa beat - mnogo brze nego sto bi mrmoti nasli ploce / samplovali / sekli / lepili itd itd...pravi covek na pravom mestu u pravo vreme.
Pa on je poceo kao session player za producente koji NISU ZNALI DA SVIRAJU ! zar ne?

R Rubin - takodje ..moze se reci da je pomogao "oko pakovanja" cele te price..."otvorio im ochi..." a posle su oni sami nastavili...

PS Hip Hop je NACIN ZIVOTA...nastao iz bede i sirotinje, (pogledajte 8 Mile film - ikao je komerc / Eminem...daje sliku kako ljudi zive / rade stvaraju itd itd..) prodavanja droge (prvo klincima a onda onima koji imaju puno para)...Gangsta Rapperi su ili su bili nekad UGLAVNOM povezani sa nekom vrstom kriminala...zatvor im nije strana stvar!
Ima toga po novinama - koliko hoces !

Last edited by DaBear; 28-01-2010 at 09:06 AM.
DaBear is offline   Reply With Quote