Kako se uzme. Da ima talentovanih ljudi - ima ih. Da li oni dobijaju svojih 5 minuta? Tesko.. Po mom nekom vidjenju, srpski hip hop je u konstantom opadanju od neke 2005. godine. Kvalitet ocigledno opada. Ljudi vise i ne rade na sebi niti se trude da napreduju kao mcevi. Sada se sve vrti oko toga ko ce da zaradi sto vise para, sto je i ok ali ipak dosta kvalitet opada. Drugi problem je publika koju danas cine uglavnom klinci i ljudi koji nemaju blage veze sta je hip hop kultura. Njima je lako "prodati" pesmu jer se loze na primitivne stvari. Uzecu kao primer Mc Stojana. On je video sta ljudi gotive i to cepa covek. Zato i imamo gomilu nekih ljudi koji nemaju pojma ni sta je hip hop, a rade to i imaju neku svoju publiku i sami sebe nazivaju zvezdama.
Kod nas realno fale izdavacke kuce koje bi zastupale i izdavale kvalitetan rep. Tako bi se i ovi klinci trudili da napreduju i da se usavrse kao mcevi i tako eventualno dodju do nekog izdanja.
Mi smo kao klinci vezbali pesmu dok ne poludimo i onda tek odemo u studio da snimimo, a te pare smo jedva skupljali. Danas klinci prvo zakazu studio pa tek onda razmisljaju sta ce da snime tamo!
Danasnji reperi uglavnom nemaju nikakvu pricu. Skinu matricu sa neta, otpevaju nesto, zalepe auto-tune koji ne znaju ni da podese i stancuju pesme. Klincima je to zanimljivo da slusaju jer i onako pojma nemaju sta je Cdur, a kamoli iz kog tonaliteta ide pesma i da li je to ok sto oni pevaju.
Koju god pesmu da mi daju da preslusam ja je iskljucim posle 10sec. jer kad cujem prva dva reda teksta sve mi je jasno.
I Lag je sve odlicno rekao, sve je tacno! Puno mrznje, zavisti, besa, a sve manje kvaliteta.
Mogu ja o ovome do ujutru, a to nije bas zanimljivo preko neta.
Samo da dodam, nemam nista protiv ni zaradjivanja para, cak sta vise, voleo bih da mogu da zivim od repa, niti imam nesto protiv Stojana.