View Single Post
Old 28-01-2010, 12:13 AM   #2
Lag
Moderator

Lag's Avatar

Default Re: Da li mislite da Hip Hop muziku ceka svetla buducnost kod nas ??

meni je sve od VIP-a pa na ovamo ceo srpski hop "na silu"
svaki zhanr da bi cvetao i bio zdrav mora da ima za osnovu jedam temelj u obliku kulturnog pokreta. kulturni pokret podrazumeva to da postoje priche unutar te scene, da se masa unutar te scene zna, da postoje ostale stvari vezane za sam zhanr (droga, zatim likovna umetnost u vidu grafita/ dizajna i sl, jako vazhno - stil oblachenja tj jasno definisana estetika koja oseti u svemu navedenom), zatim svoj zhargon itd.
srpski hop to odavno nema poshto (srbima je to u krvi) svi su neshto posvadjani jer su svi jedni drugima ko zna shta iza ledja i tako to.
i onda pesme prave entuzijasti za koje niko ne zna jer nisu "u prichi", a jedinom "prichom" koja postoji dominiraju wiggaz, iliti likovi iz bogatih porodica koji prodaju vutru "jer nemaju kesha" i svi prave matrice koje zvuche kao 50 centovi filleri a tekst je o tome kako im je teshko u zhivotu ili kako imaju previshe para i bicharke ih vole.
slichno se dogodilo sa hardkorom, tehnom, trensom... ljudi jednostavno prestanu da se onda zanimaju zhanrom, a entuzijasti polako gube entuzijazam i usmeravaju ga na neki zhivlji i aktuelniji zhanr
trenutno od tih kultura u srbiji, koliko mi se chini, zhive samo metal, drum/dubstep i nu-rave. mozhda malo rege.

Last edited by Lag; 28-01-2010 at 12:30 AM.
Lag is offline   Reply With Quote