View Single Post
Old 27-01-2010, 04:35 PM   #2
pleon
Member

Default Re: Kako oziveti zvuk soft synth-a

Quote:
Originally Posted by AleksandarK View Post
Zanima me ustvari, postoji li neka audio kartica za PC, makar i nedostupna($$$), sa kojom bi softverska sinteza dala izlazni kvalitet zvuka bar priblizan onom sto proizvodi hardver.
Mislim pre svega na dinamiku i osecaj 'pod prstima' da sviras realan instrument, a ne bledi bezivotni sempl.

Imam Audiophile 2496, i izmedju ostalog KORG Wavestation SR hardverski i njegovu 'identicnu' Korg legacy softversku kopiju. Razlika je ... poprilicna.

Mnogi znaju o cemu pisem, ima li ko kakav savet ?
pa generalno mislim da svaki skuplji konverter mora dati bolje rezultate od jeftinoga.

ali to se više tiče samplovanih instrumenata, snimaja i ostalih stvari vezanih uz sam DAW.

no nemoj očekivat dobar zvuk što se tiče softverskih emulacija suptraktivne sinteze. kako je sa fm, aditivnom, wavetable sintezom i ostalog ne znam.

al za očekivat je da stvari (hardver) koje su zamišljene da od starta budu digitalne, mogu imati svoju kolko tolko uspješnu softversku inačicu, dok analogna tehnologija emulirana u digitalnoj domeni gubi svoje čari tj. život.

ja sam koristio svojevremeno istu karticu kao i ti pa sam prešo na tascam fw-1884 koji ima kvalitetniji konverter ali ni to mi nije pomoglo (to mislim na soft sinteve ).

suočen sa tim istim problemom koristio sam izotopov plugin ozone, tj. harmonajzer i multi band kompresor koji su dio tog masteringu namjenjenog vst-a.
pomoglo je malo.

mrtvac je posto frankejštajn

edit: zanimljivo pitanje zapravo. mislim da dosta razmišlja o tome što će točno dobiti time ako kupe bolju zvučnu karticu?

pozdrav

Last edited by pleon; 27-01-2010 at 04:40 PM.
pleon is offline   Reply With Quote