Haha..Kakva glupost!!!
Hoces da kazes da smo mi koji koristimo iPhone u Srbiji iskompleksirani debili koji su dali 400-600 eura da bi se folirali???

gresis batice..prvo..Ja ne znam da li ti imas iPhone, ali ocigledno je da ne znas kako da ga jailbreakujes i otkljucas..Prvo..To nije Nokia ili Samsung da bi se morao "dekodirati"..Postoji izraz za to, zove se "jailbreak".
Jailbreak je jedan nacin "hakovanja" telefona da bi se na njemu mogle koristiti crackovane aplikacije (skoro sve aplikacije koje postoje za iPhone su crackovane, jer je proces izuzetno lak..ako se potrudis, mozes i sam crackovati aplikaciju).
Drugo, iako jailbreakujes telefon, jos uvek ga ne mozes koristiti sa nasom (ili bilo kojom drugom koja nije podrzana ugovorom) karticom, nego ga moras prvo otkljucati. Otkljucavanje je najpribliznija rec "dekodiranju" (ta rec me podseca na vreme nokia 3310

).
Trece, nije istina da se mora ceo proces odradjivati ponovo posle praznjenja baterije. Kada je izasao jailbreak za OS 3.1.2 pojavili su se ti problemi SAMO na NEKIM 3GS iPhone-ovima, ali je ovaj problem RESEN .. Tako, da ako iole malo pratis situaciju sa iPhone softverom, ne bi pricao takve gluposti..

Nemoj da se ljutis, ali nemas pravo da prozivas ljude koji znaju kako da koriste iPhone. Sta sad, ako razvijam aplikacije za iPhone treba da koristim neki windows mobile based telefon? ili jos gore symbian telefon?
jos jedna stvar..iPhone je itekako konfigurabilan kada koristis SSH..Mozes svaki njegov interni (skriveni) folder da izmenjas kako hoces, da menjas teme, ubacujes foldere sa aplikacijama, razvijas svoje aplikacije, dodatke, player-e, sta god pozelis..tako da...
jos jednom kazem, ne zelim flame, ali prvo malo proveri kakvo je stanje "na trzistu", ili se malo potrudi da naucis da radis na iPhone-u ..
I pre svega nisu ga svi ni platili 400 eura..Mnogo manje od te cifre, ali svejedno..ko zaradi, moze da kupi sta mu je volja
pozdrav ..
peace ..