9632 je best buy definitivno, imao sam je 4 godine i prodao samo zbog Fireface 800

Ako ti trebaju dva maximalno efektna AD-DA konvertera, i odličan mixer, drajveri kao i predivan Digicheck, nema razmišljanja. Imam sada FF800 i MAudio Profirea u vlasništvu, i mogu samo da ti kažem da je razlika u funkcionalnosti mixera između RME i Maudia veoma osetna. Da me ne shvatiš pogrešno, Maudio je napravio dobru kartu, za male pare svašta nešto. I uopšte je to tako, a ja ne volim takve stvari. Kupio sam je isključivo zbog PT koji mi je tada trebao za jedan berićetan projekat, i kad je već tu, nek bude i neki preamp na njoj. 9632 je ipak bolji izbor ako se traži maximalan učinak konvertera i same karte, tako da ako ne snimaš multimic setupe često, zajebi obaranje kvaliteta pojedinačnog parametra zarad broja parametara, u ovom slučaju kanala. I da, uvek možeš da nakačiš jedan ADAT-capable uređaj, kao što je taj focusrite i da snimaš preko njega direktno u RME i Nuendo. A pritom još vežeš i neki 2ch konverter preko SPDIFA i sve će zapravo raditi. Ja sam dokupio i breakout cable za AES, za svaki slučaj, al ga nisam nikad upotrebio i eno ga tamo kod mene, sad skuplja prašinu, ako nekom treba nek se javi.
Pritom, nisam nigde pominjao nikakvo namerno bagovanje MAudia, on se jednostavno debilno ponaša, kad je upaljen neki host, nuendo ili PT, nema pristupa parametrima sa njegovog control panela. NEgo gasi program pa podešavaj buffer, pa opet pali program.