Re: 'Ko radi svoj mastering?
e da, sve ?ta ste spomenuli su problemi koji mene more. Mo?da je u biti najbolje da vam uploadam mixeve kakvi jesu bili bez naknadnih dorada jer sam po meni ba? u tom naknadnom "pumpanju" poremetio balans.
1. na prvoj pjesmi sam svakako zeznuo ?ta sam i?ao na jeftin način ?iriti stereo sliku pa su mi bubnjevi oti?li iza zida.
2. bas je lo?, istina, ali najvi?e zbog toga jer je sniman na lo?em basu (hahah)...po meni solidan demo jednog simpatičnog benda
3. u ovoj je stvar izmakla kontroli (u smislu da su se odnosi poremetili) nakon ?ta mi je "naređeno" da snimku poglasnim jo? 2-3 db...e jbg...
Sve u svemu, mislim da je problem u svim primjerima da su pjesme nabrijane iznad svog potencijala. Na ?alost takve su ispale zbog nedostaka vremena za ispravkama....dobra pouka za mene jer nema ?anse da vi?e pravim usluge koje na kraju devalviraju trud koji je ulo?en u ono prije.
Hvala na savjetima. Svakako ću stavljati i moje slijedeće radove na ekspertizu jer vidim da su kometari dobronamjerni i stručni
?ivjeli.
|