View Single Post
Old 24-01-2010, 06:48 PM   #43
kejkz
banned

Default Re: 'Ko radi svoj mastering?

Evo sta ti je problem, ovako na prvu loptu:

Prvi snimak je presirok, bubnjevi su suvise pozadi, a gitare i vokali u refrenu napred. Presiroko su postavljeni...

Slicno i na drugom, samo jos gore, posto bas zvuci bas bezveze, izgubljen je, malo ga saturiraj da dodje u sredje, ali ga nemoj seci preterano dole. Moze se tu jos dosta toga uraditi.

Treci nebalansiran, opet sve nekako slepljeno. mozda malo predubok, fali cinela i visokih tonova generalno, a bas opet nedefinisan.

Snimci jesu glasni, ali ta glasnost ne pogadja gde bi trebalo, nego se rasipa u srednjim tonovima i na presiroku stereo sliku. Pokusaj naci balans stereo u mono slike, i malo drugacije postavi instrumente u prostoru, cini mi se da ih previse paniras u prostoru na slicna mesta. Mada sveukupno zvuk nije toliko los, valja samo malo poraditi na detaljima. Ovo sve mozes uraditi, ako je moguce, jos u miksu.
Ja se inace ne bavim masteringom, ali je ovo prvo sto sam uocio kao problematicno,na osnovu svog prethodnog iskustva.

e da, u misku i masteringu nema pravila, svaki je posao prica za sebe, nema jednog lanca, jednog redosleda, jedne misli, samo osecaja za jedno, a to je finalni rezultat. I svi ga imamo razlicitog.

Last edited by kejkz; 24-01-2010 at 06:53 PM.
kejkz is offline   Reply With Quote