Re: iPhone- utisci posle godinu dana
Ok, znam da je tema iPhone, međutim, s obzirom da je u biti njegovog "pojavljivanja" na Rumskom činjenica da muzička produkcija vi?e nije samo deo desktop i lap-top gabarita, već i onih nekoliko puta manjih (lak?ih, tanjih), ja bih se, ipak, pre opredelio za net-book umesto Apple-ovog čeda.
Istina je da eeePc, recimo, ne mo?e stati u d?ep, ali iPhone nema 200 i kusur GB za skladi?tenje semplova, a osim toga na YouTube-u mo?ete videti da pojedini na dotičnom bez većih problema rade u Ableton Live-u i Propellerhead Reason-u.
Da se razumemo, to jesu dve različite klase uređaja, od kojih, uostalom, jedan slu?i i kao telefon, a drugi ne, ali po?to je ovde, pre svega, reč o sprezi minijaturizacije i produkcije zvuka, pitam se za?to je net-book čak 100 evra jeftiniji od iPhone-a, a nudi gotovo neprimetnu razradu pojedinih projekata koje smo započeli u matičnom DAW-u? Ili će pre biti da taj proces ide u obratnom smeru, svejedno...
Ima tu (iPh), čini mi se, prilično skupe ?minke na lageru razmi?ljanja o tome koliko bi trebalo da ko?ta!
Last edited by Igor; 24-01-2010 at 12:47 AM.
|