Re: Audio Mythbusters
Meni licno najvise smeta sto takav lik ima mnogo vise publiciteta nego Sam Toyoshima, Phil Newell ili ekipa iz Pilchner-Schoustal, a da je pritom, sudeci po informacijama koje je sam ostavio na svom sajtu, uradio JEDAN komercijalni studio (a i to nije radio sam):
The control room was also quite large, with huge double glass windows into the main studio and also the "piano room" (not visible). I designed the layout for this studio myself, but we hired the acoustic consulting firm of Klepper, Marshall, and King from New York to confirm the design. They showed us how to build floating floors, walls, and ceilings, and how to build proper bass traps and acoustic treatment. In the upper-right corner of the control room photo above you can just make out the lighting control panel. Each of the eight lighting tracks had its own on-off switch and 1500-watt variable transformer dimmer.
Ima po netu mnogo ljudi koji su i strucniji i inventivniji od njega, ali se ne laktaju toliko po forumima i ne rade na svojoj promociji. Primjeri koje sam vidjeo na ovom snimku sa AES su blago receno pretenciozni, poredi neke stvari prvo onim svojim ocajnim kompozicijama koje zvuce gore nego demo za Sound Blaster (ako cemo vec o Sound Blasteru, radio sam i na tome ploce, i da zvuci SIGURNO losije od Weiss konvertera, ko ne zeli da vjeruje, ne mora, moze da radi testove 20 godina, meni Neve 1081 zvuci mnogo bolje nego mikrofon uboden u karticu, ali to je vjerovatno samo moj snobizam, to ne postoji u realnom zivotu i sigurno se ne cuje, ja samo haluciniram). U krajnjoj liniji, muzika i jeste krajnje subjektivna stvar, bez ikakve ambicije da bude nauka (iako i za to moze da se nadje interesantnih primjera, evolutivna kompozicija, MIT Media Lab, itd...). Meni smeta sto Winer pokusava da bude nekakav univerzalni donosioc istine, a nekako ne sticem utisak da ima kredibilitet za to, ni njegovim minulim radom, ni njegovom prezentacijom.
A sto se njega i njegovih test izazova tice, pristajem ali pod jednim uslovom: da ja testiram to sto on cuje, mojim fajlovima. Naravno da se to nece desit, ko sam ja za jednog nevjerovatnog, svima poznatog Ethan Winera, glupi snimatelj sa Balkana, daleko bilo da ja mogu da kazem nesto protiv njega.
Ljudi, dovoljno je vidjeti da taj covjek misli da se akustika moze rijesiti panelcicima, ocigledno da pokusava da se ovajdi od iste te Hi-Fi ekipe koju toliko zdusno pljuje.
@NLP
I sam znas koliko si materijala morao da utrosis u studiju Mike Vale, i koliko je Winerov koncept smijesan naspram toga.
Last edited by dvuckovic; 19-01-2010 at 06:55 AM.
|