View Single Post
Old 17-01-2010, 08:22 AM   #6
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: AKAI S3000 vs MPC2000

Quote:
Originally Posted by Midi View Post
Za sada sluzi battery3, radim pojedini zvuk od 2-3 i vi?e semplova i uvijek se trudim dobiti neku glitchy zvuk, imam neki vst emulaciju akai-a, voljan sam pridonjet tome. Sampler mi je bitniji zbog zvuka, nego funkcijonalnosti, jer bi inace uzeo neku novu generaciju semplera ili kaoss pad3.

Buduči da si ti na tome radio i radi?, očito da se mo?e. Inače jedan wav sempl ima oko 250KB, tako da ako imas 8mb mjesta vidi? da ima? PUNO mjesta. Ljudi razmi?ljaju krivo, uspoređuju sempler sa kompjutorom i njegovim 500gb hddom.

Mene najvi?e muči ubacivanje semplova, sama disketna jedinica. Ima li drugačijih opcija kada su u pitanju ovi modeli!?
- sve to stoji!
- za zvuk, ljudisvasta rade! Kad sam prodavao moj stari S900 (!) dosao je tip koji radi hip hop i rekao da ima vec 6 komada (zbog zvuka) i da ih i dalje kupuje jer su jeftini i da ih ima u rezervi.

- za "ubacivanje zvukova" serija 3000 - samo SCSI CD ROM - ali ti treba neki software koji pretvara samplove u stari Akai format...ili neki stari ZIP Drive (100MB ili 250MB)

- ALI, sve je to sporo...ja imamn internal 80GB drive za S6000, externalni CD ROM i ZIP 250MB, i kad se jednom naviknes na brzinu loadinga i trazenja samplova na soft sampleru..ovo je sporo!!! Ja cak imam i Aksys software za Mac (sa USB karticom) i mozes da editujes / gledas library na kompjuteru i drag & drop samplove sa diska - ALI i to je sporo, jer je USB 1...

@Jan - tvoj prijatelj sigurno nije proveo dovoljno vremena na MPC-u...oni su jako prosti za rad, inache! ALI onis us NAJBOLJI SAMO AKO 90% vremena radis sa gramofonom i samplovima (bez mnogo MIDI itd...) to je HANDS ON instrument!!
DaBear is offline   Reply With Quote