Quote:
Originally Posted by DaBear
@Eomsy - Nisi rekao na cemu slusas..?
ako STALNO stavljas ovo bez obzira na pesmu / miks - onda je pogresno...kako znas da sve ovo treba u datom miksu??
Mnogo toga se trpa jer je tu, imamo plug in, pa ajde... 
|
Ma, ljudi, krivo se odrazih

. To su plugovi koje koristim,al' nekad i ne koristim, zavisno o situaciji ... Definitivno je do mixa! ...
No, da malo pojasnim stvari ... NE ?ELIM NIKOGA UVRIJEDITI !!!!
Nedavno sam si nabavio Adam A7-ce, no moram priznati da nisam previ?e radio na njima, jer mi kućni uslovi to trenutno ne dopu?taju ... gradim si CR dolje u podrumu da otkrijem njihov puni potencijal
http://www.rumski.com/forum/showthre...=28239&page=12
.... tako da za sada mixam (a i ostale stvari) radim preko Senheisser HD 280 PRO! Molio bih da ne ulazimo u raspravu koliko je mixanje i masteriranje preko slu?alica lo?e ili dobro, jer za sada je to tako dok ne budem gotov sa radovima

HVALA!
?To se tiče ovog redosljeda, to većinom koristim na svojoj house produkciji, mada bez Har-Bala ne radim ni?ta

. Za?to? JEr uvjek mi pobjegne kakav pik, dip i tome slično na overall mixu, pa sa Har-Balom to malo dotjeram. Da se razumijemo, te korekcije su minijaturne!!! LinMB jer mi je kick uvijek STRONG, pa ako limitiram na svjetski RMS do čak -10-11 dB, distorzira se (al to znate i sami!!). Obično to ne iznosi vi?e od 4
dB-a
. A, za?to limiting? Jbga, moja mp3-ca ne smije zvučati ti?e od prethodne! Originalne 24 bit, neobrađene file-ove i dalje čuvam, sa sačuvanom dinamikom ... Ditailer koristim u malim količinama, jer sam uvidio da mi daje nekakve sitnice limitiranom zvuku. DA SE RAZUMIJEMO, njega nikada ne koristim za dodatni limiting, već samo zbog opcije DITAIL!
@Everlast
DA SI PROČITAO CIJELI MOJ THREAD, shvatio bih da sam zagovornik da GLASNIJE - NIJE BOLJE!!!! Molim te, nemoj se uvrijediti, nisam sa ovom tvrdnjom mislio ni?ta lo?e prema tebi. No mora? shvatiti da entuzijasti poput mene, si nemogu priu?titi zakup nekog mastering studija, pa da se i tome uči, jer ja sam SAMOUK ?to se tiče mixanja, i produkcije, i masteringa ... jedino mi je u krvi aran?man i skladanje

, pa sam htio s toga naučiti kako da tu svoju "ideju" najbolje audio dočaram učeči produkciju, mixing i sl! POTPUNI RESPEKT svakom aspektu nastanka jedne pjesme, jer iza svakog dijela stoji neki virtuoz u svom djelovanju (poput Bob Katza i sl.), a ako si "one man show", sve je prepu?teno samom tebi

... Ljudi, puno je to znanja koje treba usvojiti, a neki čitav ?ivot samo posvete masteringu, mixingu ... Ja sam prvenstveno umjetnik koji ?eli da njegove pjesme zvuče ?to bolje, a pri tom nemam novaca da si priu?tim znanja ili tuđe vje?tine

...
Jo? jednom, za sada mislim da mi ovaj redoslijed plug-inova odgovara za moju house produkciju! Da li grije?im? Vrijeme će pokazati, kada usvojim jo? dodatnog znanja!!!