View Single Post
Old 16-01-2010, 12:21 AM   #10
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Potrebno misljenje o gitari Gibson SG Voodoo

Quote:
Originally Posted by Reinhardt View Post
to je opet ona priča- staro bolje od novog?
ne bi se nikako slo?io..
..al ajd, ja imam novog u87 i novog gipsonLP,
pa vjerovatno nisam objektivan

ko je ikad u ruci imao starog strata ili LP zna ?to govorim ovdje,
a to prvenstveno mislim na očajan ?tim, razlohane potove,konektore,
moguće zahrđale pick-upe.. tisuću sranja koja kad rije?i?, to vi?e nije
stara gitara..
btw,čini mi se da ih danas zato gitarski velikani u originalnom stanju na live-u imaju za svaki song drugu (nekih 20-ak)

ljudi, jedno je kolekcionarna vrijednost a drugo upotrebna

ma 5 cent
definishi staro. ako ti je staro 10/15 godina onda ne prichamo o istim stvarima.

eto ja sam hteo da uzmem gibson es175 i 335, ali sam se ipak odluchio za heritage h535. a ti vidi zashto.

ne valja iz vishe razloga. odesh na gibsonov sajt pogledash cene. i shvatish neke stvari. 35.000$ za novu gitaru? onda pogledash nove lp-eve, 4k$ komad. istina svirao sam ih malo u zivotu. i kratko zivotno iskustvo imam da. ali jbt znam da procenim shta dobro zvuchi shta ne.. prvo shto je finish na novim jako diskutabilan, shto se shtede na svemu mogucem, shto humovi nisu ni za q, a o "groover style" chivijama da ne pricham. uzeh novu. zice su na deset metara od vrata, i rashtimava se najstrashnije.

najbolja gitara je pouzdana gitara. onu koju si sam napravio/izabrao/modifikovao po svom ukusu. jednostavno gitare su postale consumer electronics, i vishe se ne prave onako kako su se pravile ranije. morash napraviti svog hibrida ne bi li dobio ono shto zelish.

naravno ja sam uvek za princip: shto manje love, a shto bolji zvuk. neka na kraju taj hibrid izadje 35.000$. ali bar znash shta si radio. i da ne znash, siguran sam da ce raditi 30.000 puta bolje od stock govna.

mojih pet feninga.
HeatMan is offline   Reply With Quote