Ne bih se bas slozio sa ovim...Kazem iz iskustva...Ne mora uvek znaciti da su skupi monitori i dobri monitori...Jedno vreme sam radio na Adamu S3A,za koje sam dobio sve preporuke prijatelja (teoreticara

), pa ih i nabavio i za koje ne bih bas rekao da su krsh, uzimajuci u obzir njihovu cenu..Medjutim, sta se desavalo..bass je na njima totalno neartikulisan ili ti neodredjen...U pocetku sam mislio da se ne snalazim na njima...ali kasnije, kada je proslo neko vreme ...uvideo sam da su oni ustvari takvi kakvi jesu..Sa kolegom koji mi ih je i preporucio,pravio sam paralele sa mojim matricama i ostalim...cak i Stingovim!...i sve se culo u donjim muljavo i neodredjeno cak i Sting!..Na moje pitanje sta je ovo???....kolega je odgovorio oni su
JEDNOSTAVNO TAKVI..ostao sam bez reci...
Naravno "takvi" mi nisu odgovarali...
Iz ovoga se moze zakljuciti da ni skuplji monitori ne moraju uvek biti dobri, a jeftini monitori Krsh....Jedan nas kolega poznatiji u ovoj oblasti (ne bih ga sada imenovao)...jednom prilikom kada smo pricali o monitoringu rekao je: "Ja nosim pri svakom miksu svoj HiFi "Krsh" sa sobom i samo njemu verujem! Mozda znate o kome je i rec...
Naravno iz ovoga se moze izvuci i to da svako ima specifican "ukus" i odredjene zahteve kada su monitori u pitanju....zato mislim da cena nije ono sto bi trebalo da bude presudno...i monitore ne treba deliti na jeftini krsh i one skupe...vec odgovarajuce i neodgovarajuce sopstvenim zahtevima.
P.S. Meni su npr. kao sto sam i rekao Behringer totalno ne odgovarajuci..ali zato su mi KRK ok...Pa sam mu i rekao da je najbolje da ode i poslusa...