View Single Post
Old 08-01-2010, 04:58 PM   #14
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Mo?emo li mi ovo?

U većini detalja se slažem s tobom Kejkz, s tim da bih pridodao i jednu "stvar" koja proističe što iz nekog ličnog iskustva, što iz dobro upamćene "teorije" Moritza...
Naime, on je tokom onog "Bogdan Šuput predavanja o CuBase-u 5" rekao da je dobro kupiti originalni CB 5 između ostalog i zbog toga što vlasnik ima potrebu da "nauči" svaki uloženi evro, i to je, nažalost ili na na sreću, teška istina!
Osim toga, pre izvesnog broja godina oprobao sam se u idejno-proizvodno-prodajnom procesu medijskog sadržaja, tačnije radio-skeča ("Cvika i Ćora") u kojem govorim sam sa sobom (zapravo dramaturški osmišljeno čitam sopstveni tekst), te sebe sam i snimam, montiram, i.t.d. Čak sam angažovao i oca jednom mog prijatelja, koji je po profesiji slikar, a osmislio je i nacrtao karikaturalan prikaz onoga što je doživeo slušajući skeč, sve sa ciljem da to postane omot cd-a.
Sve sam to uradio i onda, kao višegodišnji novinar i neko ko ima pun tefter brojeva telefona raznoraznih glodura po Srbiji, onako na slepo, poslao sam po paketić sa propratnim pismom, ali nikakav odgovor ni od koga nisam dobio, naravno, ni onaj koji je bio očigledan, a mislim i zaslužen s obzirom na poslovnu pristojnost: "Ne, hvala!"
Jedino mi je "ataše" radio-stanice Radiše Uroševića (!?!?!) rekao da je on to preslušao te da mi kao vrstan poznavalac "onoga što narod voli" predlaže da batalim to svoje drobljenje o koječemu, a prihvatim se pakovanja top-lista koje bi one navodno puštali.
Bila je to velika lekcija za mene.
Shvatio sam da je veoma važno pre pravljenja bilo čega pronaći nekoga ko bi to (pa sve i da je reč o pilotu) finansirao!!! Ako se dotični izvor pronađe, to bi podstaklo i ljude da projekat ozbiljnije shvate, predanije rade i trude se da ga izguraju do kraja...
Ali sasvim si u pravu kada kažeš da bi najpre trebalo da vidimo da li bi i ko učestvovao u tome.
Ja se, na primer, profesionalno bavim ovim: http://www.vimeo.com/5272631 i verujem da bih mogao osmisliti nekakav medijsko-marketinški "mizanscen" za projekat.
Neka svako ko hoće sam napiše šta bi mogao da radi, pa ako se priča razvije, idemo dalje...

Last edited by Igor; 08-01-2010 at 05:08 PM.
Igor is offline   Reply With Quote