View Single Post
Old 31-12-2009, 09:57 AM   #6
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: ?ta nije u redu sa muzičkom industrijom?

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
...da je SVE DANAS BRZO DOSTUPNO....i kad se malo bolje razmislis, tacno je...

..Danas - neko te zainteresuje:

- za 30 sekundi ga "izGuglas"
- nadjes SVE o njemu na Wikiju, slike od kad se rodio, sa odecom, bez odece, u WC-u..sve ima da se vidi / procita..
- muzika - za 30 sekundi DOWNLOADUJES SVE njegove pesme / albume, preslusas NA BRZAKA (propustis pola od muzike) , ZABORAVIS na kom hard disku je (ili mozda izbrises posle 2 dana greskom...) ko da se nije desil
- sve sto te zanimalo o nekome je ispred tebe za manje od minut !!
- skines SVE spotove odma, video iz studija, kako su snimali, miksali, SVE SVE na tanjiru, bez po muke...

To (po meni) mnogo ubija taj neki "kolekcionarski" i "istrazivacki" duh...
Danas svi imaju sve (kad pricamo o muzici , na primer..) A puno ljudi i ne zna sta ima na svojim diskovima (presnimio od komsije...)

V

Juce sam kupio eksterni cd, a ovih dana cu pojacalo,a onda i neke fine zvucnike...jer sam dosao dotle da imam 70 gigabajta mp3 muzike na kompu, i ne slusam NISTA . Slusam ja po ceo dan, ali ne cujem. U razgovoru sa jednim kolegom saborcem skapiram da mi je sve toliko dostupno da vise ne slusam muziku. Potpuno je druga percepcija kad kupis disk,pa ga vrtis po rukama,gledas omot,procitas i vidis ljude nego kad skines mp3,i sto kaze dabear protrcis kroz 10,11 pesama i ajmo dalje.

Stoga, ja sam bar digao ruke od skidanja muzike. Jedan disk mesecno do dva, ali originala sa omotom, pa dokle stignem. Nadam se da cu u muzici uzivati bar priblizno kao nekad. Jebote, pa kad je izasao music for the jilted generation od prodigya, od mene nije moglo da se zivi. A kad je izasao tubular bells 3, lizao sam kutiju 10 dana dok se nisam vratio kuci, da ga pustim ...

Da ne pricam o starijoj ekipi sa plocama...to je tek bilo uzivanje.

mp3-cao zdravo zbogom!
darkstar is offline   Reply With Quote