Quote:
Originally Posted by Jan
Ma nemoj 
Snimao sam provereno sjajnog pevacha i na Rode NT1a i na nesto skupljem SEZ5600 (800 E) i na NT2a...Na NT1a je zvucao ko da mu je zapusen nos, i bio je tanak...Da ne pricam o kome je rec.
Kad radis na necemu jacem i padnes na NT1a, onda vidis koje su mane, kad ti prvi mikrofon posle nekog plastikanera bude NT1a budes odusevljen...
Ne kazem da je neupotrebljiv, ali je previshe shumovit i fali mu mesa, midlovi nisu bas kako treba, a bas je kranje chudan.
Ali za te pare nema boljeg, i cak ja sam radio sa njim dosta...
I ako se neko dvoumi izmedju NT1a i NT2a glupo je lagati ga da je NT1a bolji izbor kad nije.
Ne kazem da je neupotrebiv mikrofon, ali se razlika oseca vec u odnosu na NT2a i na malo skuplje mikrofone, a o nekom Brauneru Fantomu ili Neumannu da ne govorim...
|
Sve sto si napiso je tacno... NT1a ne samo da zvuchi "chudno" vec je i oshtar i stvara utisak kao da pevach ima smirglast glas, ne znam kako da opisem ali me izludjivo skroz mic. bez sumnje, najbolji je u toj klasi od 150 do 200 eur, realno...
...Moj izbor bi bio NT2000.pozz
p.s. to sto vlada nije cuo razliku izmedju rode i nojmana je sigurno zato sto je koristio jeftin preamp, i lose konvetore.