View Single Post
Old 24-12-2009, 04:24 PM   #6
MilTon
Member

Default Re: Hajde pomozite ovde malo...

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Nije ovo mix, ovo je jos uvek aranzman, zapravo zelja da bude aranzman kakav ce da se svidi klijentu koji je i dao te pausalne izjave.
Vokal je pilot i pesma je zenska, tako da je on tu samo da se ne bi radilo na slepo i da bi se culo sta se i kako peva. Sto se tice mixa, o tom potom, nije ovo mixano, ali i o tome cemo, jer i to verovatno treba da bude u "njihovom fazonu"...

Evo u cemu je problem...
Sto se mene tice kompozicija je dobra, pevac peva dobro, iako je pilot i nije mi bled, nastup refrena se cuje, desava se neka dinamicka radnja, u sustini to mi je to i nije mi prazno, zato mi je i tesko jer radim na slepo, Milose tebi verujem na rec zbog tvog iskustva i sto znam da znas sta pricas, kao i momku koji je svirao ove harmonike, kazete isto sto se tice toga da se "ne desava nista", ali sa njim sam se svadjao sat vremena kako ne moze da mi objasni sta je "to" i pored muzicke akademije...

Milose, sta konkretno da se radi da "prodise" ovaj aranzman, dakle moje misljenje je nebitno, meni ovo radi kako jeste, ali bitno je da to bude u pravom maniru, dakle da li da osusim nastup druge strofe pa kad udje refren da se oseti razlika? Da li da sviram jos neke prolaznice u strofama? Ili mozda u refrenu da se doda nesto, mozda izmene ovi gudaci, da bubu inventivniji?

Milose, zar nije desavanje to kad udje prvi refren punim ritmom posle tihe strofe, onda susenje ritma kad udje prvi forspil, pa opet vracanje ritma u drugom delu teme forspila? Pa zar nije desavanje modulacija u drugi nastup forspila i onaj break pred poslednji refren?
Ajde recimo ovako. Tarabuke umesto tih udaraljki. Bas drugacije da se svira, ovako koci ritam. Sve ti je na keca, bas, dist, strings, pa zato i nemas tu pokretljivost ritma. Stajka pred refren recimo. Akustare da ti sviraju ritam kako treba i da se to cuje, najbolje da bude zivo, u strofi jednostavan patern a u refrenu gusti. Forspil ti je dobar. Osim sto i dalje forsiras te udaraljke. To ti je dobro samo za uvod, i eventualno za neke krace deonice, za repeticiju forspila da razbijes malo aranzman. Stavi neki meksi dobos, ovaj ti je pretvrdo iskompresovan i preglasan. Imas mnogo crash cinela. Stavi Hi-Hat da ti se cuje, neka svira neki sitan rad, ili stavi sejker. Dist i strings su ti super. U refrenu na keca daire. Ili klep, a daire na osmine. I tako dalje, i tako dalje... Ovo ti nije ni etno ni komercijala, moras da im das konkretno. Jedno ili drugo. I obavezno menjaj nogu i bas. I izvini sto ne dajem komentare za miks, ovo sve ne slusam u studiju nego na komp zvucnicima, pa necu da serem. Pozdrav Kokiju!
MilTon is offline   Reply With Quote