daBear i Moritz, drustvance.. ajde molim vas bez osobnih komentara i prepucavanja, nastavimo o Kurzweilu, argumentirano.
a ne priča ko je gdje kada bio, koliko ko ima studija, i koliki mu je ego, i patroniziranje sugovornika. ako je bas do toga doslo, to se moze i preko PM-a. mislim da medju sugovornicima ovakvih backgrounda, stvarno nisu potrebne izjave ovog tipa.
evo da se vratim na topik: te tzv. "klavirske" tipke na Kurzweilu, meni kao pianistu, nazalost, uopce ne odgovaraju. prelagano,krivi osjecaj. imaju oblik, ali ne i mehaniku. barem na 2600 i PC2. ovaj novi nisam probao. Yamaha, kako koji model, mi je ipak blize onome sto mi prsti "ocekuju".
kao digitalni sintesajzer, flexibilan, s dubokom arhitekturom, i mocnom FX sekcijom, opet tu Roland/Yamaha/Korg ROMpleri nemaju sto trazit. njihov sint engine je plitak u usporedbi sa VAST-om. filteri i rezonance tkdj. KDFX efekti su stvarno solidni. mogu u miks bez pardona.
ali ne traze svi ljudi istu stvar. ako neko, sto kaze Slowstar, treba puno "debelih" sample-ova, dobro isprogramiran Rompler koji je ready-made, za kratke rokove, i na kome ti trebaju samo mali tweakovi da vec imas heben sound koji ide u final, onda Kurz stvarno nije bas prvi izbor i u tom segmentu zaostaje za konkurencijom. i to odavna.
ukratko, kruske i jabuke. moje skromno misljenje. ne treba me sad neko pitat koliko studija imam, i kad sam prvi put radio na Kurzweilu, nadam se?