Quote:
Originally Posted by zmaj
Hvala na odgovoru, rekao si mi upravo ono sto mi je trebalo  E sad, logicno pitanje, kao nastavak na ovo tvoje je... sta je to sto juris u miksu kad si ITB, da bi prisao outboardu... koje su uglavnom to bitne stvari koje ti fale i koje pokusavas da nadomestis?
|
Pretpostavljam da mislis na zvucno, ne na ergonomiju? Jurim karakter, to mi je najveci problem (da se odma ogradim, i da ne bi nekome slucajno palo na pamet da se raspravlja oko OTB/ITB u mojoj sekciji, usrao sam mikseve jednako puta u na jednom i u drugom, i nijednom to nije bilo zbog opreme, pluginova i outboarda), cini mi se da nelinearnosti koje se svi toliko trude da simuliraju u softveru su ili prenaglasene (vjerovatno da bi bile sto ociglednije na losijim slusanjima) ili su jednostavno promasene. Evo primjer, Liquid Mix impulsi i preseti su svi toliko predimenzionirani i preprocesirani da to vrlo cesto nema nikakve veze sa tim sto pise. To umije da bude super, i nekoliko puta sam se sa kolegama totalno odusevio nacinom na koji je leglo na neke instrumente (uglavnom lose snimljene, i zvucno siromasne), ali isto tako ne mogu da ocekujem da ce se nesto sto pise Massive Passive ponasati kao nesto na sto sam navikao.
Ono sto mi takodje smeta je velika slicnost kod stvari koje pretenduju da budu razlicite. Npr, promijenis 5-6 plugova koji bi trebalo, barem po marketingu da budu veoma razliciti, a tek na 7 dodje nesto drugacije.