Quote:
Originally Posted by dvuckovic
Apsolutno, i povremeno i miksam ITB. Mislim da nije toliko stvar u tome na cemu miksas, koliko je u nekim predznanjima i iskustvima. Iako neke stvari MNOGO brze dobijem outboardom, u situacijama kad radim ITB, nekako imam predstavu sto zelim da se desi, i probacu da dodjem do toga, makar put bio veoma nelogican. Ako ti treba da cujes neku vrstu nelinearnosti na npr. plugin reverbu (koju u startu imas na recimo Lexicon 200), probas da procesiras reverb plugin, pa ce nesto da se dobije....
Dalje, gain staging je jednako bitan ITB kao i sa outboardom, samo ljudi nekako najcesce ne vode racuna o tome. Isto tako, mislim da je definitivno najveci problem kod ITB visak vizuelne informacije, moras da gledas u monitor dok vrtis EQ, na outboardu ufatis dugme, okrenes glavu i vrtis dok ti se ne svidi  Isto tako i sa automatizacijom, stalno neko crtanje misem, umjesto da lijepo stavis prst na fader i vozis kako ti dodje. 
|
100% vizuelno moze da skodi jer vidno polje okupira dobar deo paznje
cesto praktikujem da pesmu slusam ugasenog monitora ...pa tek posle intervenisem