Thread: Mix
View Single Post
Old 20-12-2009, 12:07 AM   #3
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: Mix

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
Da, dobra pitanja, i mene zanima...

I jedno podpitanje... Da li sebe mozes da zamislis kako miksas ITB i ako mozes, kako bi to izgledalo? posle svega sto si opipao od hardvera, mislis li da ta prica ima smisla uopste? Ne zelim da pokrecem onu pregazenu outboard VS soft, nego me zanima da li mislis da bi ITB-om mogao da se priblizis standardima koje se postavio sadasnjim nacinom rada?
Apsolutno, i povremeno i miksam ITB. Mislim da nije toliko stvar u tome na cemu miksas, koliko je u nekim predznanjima i iskustvima. Iako neke stvari MNOGO brze dobijem outboardom, u situacijama kad radim ITB, nekako imam predstavu sto zelim da se desi, i probacu da dodjem do toga, makar put bio veoma nelogican. Ako ti treba da cujes neku vrstu nelinearnosti na npr. plugin reverbu (koju u startu imas na recimo Lexicon 200), probas da procesiras reverb plugin, pa ce nesto da se dobije....

Dalje, gain staging je jednako bitan ITB kao i sa outboardom, samo ljudi nekako najcesce ne vode racuna o tome. Isto tako, mislim da je definitivno najveci problem kod ITB visak vizuelne informacije, moras da gledas u monitor dok vrtis EQ, na outboardu ufatis dugme, okrenes glavu i vrtis dok ti se ne svidi Isto tako i sa automatizacijom, stalno neko crtanje misem, umjesto da lijepo stavis prst na fader i vozis kako ti dodje.

dvuckovic is offline