Originally Posted by milanCHE
Ja sam zadovoljni vlasnik M-Audio Keystation-a Pro 88 vec 2 godine,kupljen ovde u BG Artist-u....trebala mi je prevashodno master klavijatura klavirske dirke za vezbu i podiucavanje klinaca,manje- vise DAW kontroler....i zbog mog nemara (citaj:lenjosti) sve do pre par meseci je nisam ni za sta drugo ni koristio,sve dok je nisam (proucivsi prvo advanced user guide) malo cacnuo i setup-ovao da sa njom mogu da radim sve sto mi je potrebno u mix-u. znaci,u istom projektu u nuendu moze da mi radi 1) kad sam na odredjenom (audio) kanalu (citaj:grupi)-kao channel strip kontroler:kompletno podesavanje parametrike (eq) tog kanala,zezanje sa panningom i volumenom istog kanala,solo/mute,read/write enable..... i 2) kad izadjem na "mixer-view",tada mi radi kao kontroler 8 fadera mixera (stavis npr. da na svakom bude grupa)i fakticki kontrolises kao grupe na realnom mixeru......
ima stotine kombinacija,sve u zavisnosti kako isprogramiras sam keyboard (i takodje DAW u kome radis).....
ALI !!!NIJE preterano flexibilan kao VST instrument kontroler (doduse,nisam skoro ni proveravao neki eventualni software update za isti na AVID-ovom sajtu,mozda su nesto poboljsali...) i NIJE pogodan za programiranje nekih grupa instrumenata (npr.neki brzi synthevi,hammond,accordeon..... zbog duboke i relativno "sporije" klavirske dirke od dirki doticnih instrumenata)...
ono o cemu ja razmisljam je da uzmem jedan manji kontroler koji upravo nadopunjuje ove navedene nedostatke,recimo neki mali kontroler:axiom ili sl.,sa svega 2,3 oktave, "brzom" dirkom i velikom flexibilnoscu u VST programingu ....i otprilike bi bio zatvoren krug....
i jos jedna VEOMA znacajna stvar po pitanju M-Audia.....u mogucnosti si da na njihovom sajtu ( forumu ) DIREKTNO konaktiras inzenjere nadlezne za odredjeni segment razvoja...meni je licno programer keystationa pro 88 poslao setup za Nuendo 4 DAW kontrolu!!! svaka im cast !!! a da ne pricamo o flexibilnosti rada na obe platforme (Pc/Mac) i raznim DAW-ovima......Logic,Nuendo...
@akordeonista
jesi siguran da si isprobao bas keystation pro 88? jer ima jos par modela sa veoma slicnim imenom,da nisi permutovao??? kakvo,bre,raspadanje dirki ? pa ja je "terorisem" vec 2 godine (i neki mesec) iskljucivo klavirskom svirkom...i ni jedna dirka nije izgubila ni dinamiku ni svoje mesto medj' ostalima.....stavise,imam utisak da je tastatura nesto "omeksala" u odnosu na to kad sam je tek kupio,tj. dirke su rasvirane,,,,sem mozda nekoliko tonova u sub-kontri i kontri i poslednjih tonova cetvrte oktave i c-5.....jer su najredje i korisceni-logicno!
Poz....
|