View Single Post
Old 15-12-2009, 11:59 PM   #46
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Pomoz'te mi da sastavim studio...

Neće biti lepo ako skroz ogluviš sobu i prekriješ je azmom...

Naprotiv od vakuma u ušima brže ćeš se umarati u radu, to se radi samo kod sobe za snimanje tj gluve sobe u kojo se ne provodi puno vremena.

dakle ne pokrivaj sobu azmom ukoliko nemaš razloga za to a mislim da ti ne snimaš živo tako da nem razloga.....potrebno je samo malo umiriti reverberaciju zarad preciznijeg slušanja pri mixu....

Slišalice zaobiđi one guraju zvuk pravo u uvo a to nije prirodno tj nigde se tako ne sluša sem na sluškama......
Na sluškama miksaj jedino ako ćeš praviti neki mix samo za slušanje na sluškama...u suprotnom je bolje da ti zvuk dolazi iz prostora kakvog god.... a sluške samo za neku proveru kao što bi proveravao i na kućnoj mini liniji....

Ako imaš kintu mogao bi da unajmiš nekog od naših akustičara sa foruma da ti malo premere sobu i malo je doteraju...
Ako nemaš onda ćeš morati još puno da čitaš.
Ovako sam ja planirao da malo doteram svoju sobu koja je sličnih dimenzija kao tvoja belo su mesta gde dođu absorberi koji idu skoro do plafona, to su premestljivi paneli koji mogu da se stave i na druga mesta.Sivo je sto, crno monitori a tamno sivo stolica ili sweet spot mesto koje sa monotorima i tobom gradi jednakostranični trougao.
Fale na skici absorberi na plafonu.
Attached Images

Last edited by korenjak; 16-12-2009 at 12:02 AM.
korenjak is offline   Reply With Quote