View Single Post
Old 15-12-2009, 11:33 PM   #44
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Pomoz'te mi da sastavim studio...

Strale mala je soba nemo? Bog zna ?ta...

pompći će nekolke absorbera i po koji bas trap

sve u svemu difuzeri se najče?će metnu sa sa obe strane na zidove u pravcu gde sedi? pa jo? malo napred prema zvučnicima i takođe u tom istom pravcu na plafon....dao sam ti sliku u mom pro?lom postu ovde

u uglovima bas trapovi absorberi su one bele pravougaone jedinice a ono crno su difuzeri koji tebi neće ba? mnogo pomoći obzirom na veličinu sobe....

Ali to bolje nek te posavetuju ovi iskusniji ovde.

Ima program za izračunavanje veličine i oblika absorbera i na kom opsegu radi, ali tematika je jako kompleksna , napr ako udemfuje? neke frekvencije a neke ne onda opet dobije? debalans tj sobu koja nejednako svira...

jako je ?iroka tematika treba se izvesti merenje osobina sam e sobe bez ičega pomoću mernog mikrofona i softvera za merenje, da se vidi da li soba ima neki bump tj. da li neki freq opseg iskače, ili da li ima rupu tj da neki freq ops. potanja na krivulji koju dobije? pa se prema tome rukovodi? kje elemente i gde stavlja? da koriguje? te anomalije....u prirodi sobe

to će? sve te?ko sam da izvede? bez da ovde i na netu provede? nekoliko meseci poučavajući se datoj tematici

pozdrav
korenjak is offline   Reply With Quote