View Single Post
Old 15-12-2009, 07:02 PM   #7
analog
Senior Member

analog's Avatar

Default Re: Preampi..........

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
DIY jako postujem, i mislim da je to odlican nacin i da se ponesto nauci, ali mi se cini da ljudi cesto kad planiraju troskove ne uracunaju i svoje vrijeme, koje ipak kosta nesto, makar to bilo manje vremena za setnju, porodicu ili prijatelje, pa se stice utisak da to sve kosta manje nego sto realno na kraju izadje.
+1 iz ličnog iskustva
Najviše vremena ode dok se napravi prvi komad nekog X uređaja, posle za duplikat ide brže.

Quote:
Originally Posted by dvuckovic
Gledao sam i slusao par Gyraf projekata, i cini mi se da ono sto je trebalo da budu klonovi i nije bas istjerano do kraja, da su propusteni neki ne bas nebitni detalji. Primjera radi, uopste mi se ne svidja kako radi njihov SSL comp klon u odnosu na real deal, Alan Smart C2.
Jakob iz Gyraf-a napominje među prvim rečenicama na njegovoj stranici za GSSL, da nije isto i šta je menjano. Takođe i za Pultec i ostale klonove. Zato ne treba ni očekivati da to bude isto.
Ko hoće sličnije originalu tu je Turbo mod:
http://www.youtube.com/watch?v=EQD8GPhFGYE

Quote:
Originally Posted by dvuckovic
ako se nekome svidja kako mu radi taj SSL klon, i dobija iz njega to sto je htjeo da cuje, nista vise od toga i ne treba da se desi.
Apsolutno se slažem. Nije mi jasno zašto većina želi da DIY bude obavezno verna kopija, a ne nešto što radi kvalitetno i korisno. Upravo u tome i jeste čar DIY, što stvari mođeš menjati prema tvom ukusu, ako imaš dovoljno znanja, vremena i novca za experimentisanje. Neke stvari mogu nastati kao pokušaj kloniranja, a završiti kao bolje od originala..

Last edited by analog; 15-12-2009 at 07:05 PM. Reason: Embed Youtube link nije radio
analog is offline