e to... fala puno... lepo objasnjeno samo jos nzm kako da proracunam sta mi trebatu valjda mozete da mi pomognete....
soba 350x315 visine 235... na zalost samo to za sada imam... ovo je neko moje zapazanje na osnovu pregledanih tema, teksta iznad i logike
prvo sam uocio da treba deo sobe gde je sto(nerandzasta oblast), i gde su monitori da se UMRTVI SKROZ, zatim da se sto(kao i monitori) odmakte od zida oko metar, da taj umrtvljen deo(zid iza stola i malo pored stola)treba da je pun absorbera i + 2 bass trapa(ili mozda treba cela soba da se oblozi absorberima??)... difuzori idu na zadnji zid i eventualno na plafon....
e sada ova sobica je samo izmalterisana, nije ni gletovano ni kreceno ni nista... tako da sam razmisljao da je izolujem zvucno??? da li to da radim?? ako to uradim da li i posle treba da trpam absorbere???
cime obloziti pod???(btw soba je u podrumu)
PROZOR[115x85]!! jos jedna prepreka. mada cuo sam da su ti absorberi mobilni(kao strunjace) tako da bih samo preko tog prozora nabacio absorber(kao i na ceo taj zid)????
evo i skice
narandzasta => oblast-tu ce se nalaziti sto...
svetlo plava => VRATA
tamno plava => PROZOR
ISPRAVITE ME GDE SAM POGRESIO,PRIMEDBE,SUGESTIJE, SAVETI, IDEJE SVE DOBRODOSLO...
pozz!!!