Thread: novi Kurzweil
View Single Post
Old 15-12-2009, 12:50 PM   #3
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: novi Kurzweil

Pozdrav,

Evo mog razmisljanja na temu kurzweila,sudeci po ranijim modelima : kurzweil je najbolja klavijatura ako se u nju udubis i heavy,heavy editujes.Ako ne,onda je vrlo,vrlo prosecna sprava.Tu je pobedjuje svaka yamaha ili roland.Korga ne spominjem jer je meni licno taj zvuk odvratan.Ja,i pored nekakvog iskustva u editingu,nikad nisam bio dovoljno dobar da iz kurzweila izvucem zvuk kakav zelim.Kada sam uspevao u tome,bio sam najsrecniji covek na svetu,i TE farbe,ne moze zameniti ni jedan drugi sint (a jamahin sam fan).

Problem svih danasnjih sintova je sto mozemo da govorimo samo na temu koji ima losije klavire,bolje stringse,i slicne gluposti.Pre neki dan pozabadam stare yamahe,proteuse ... i shvatim,koliko su inspirativniji i lepsi zvuci bili.Slazem se,nisu high end zvuka,ali su muzikalni,toga danas retko ima.

Na temu ovih semplovanja sa previse gigabajta...iskreno receno,biblioteke klavira od 90 gigabajta,meni samo dokazuju da taj koji je semplovao svoj posao ne zna dobro...najbolji klaviri u danasnjim rolandima i jamahama teze po par megabajta...pa opet uspevaju jako dobro da zvuce.Tu je za mene bar matematika prosta-zelis klavir,kupi klavir.Svi znate koliko su hvaljeni rhodesi na motifu(i fakat-odlicni su),pa opet,pored mog pravog rhodesa,motifov rhodes zvuci jako,jako lose.Cak i da je farba ista,te dirke,taj film i tu nesavrsenost klavijtura ne moze da iznese.

Ne verujem da ce vreme nesto znacajno doneti kurzweilu,jer nekako osecam da dolazi vreme kad ce koncept workstationa biti napusten.Nema kud vise,a i ljudi su poceli da se pitaju cemu to,da li cemo juriti ceo zivot bolje farbe istih instrumenata,ili ce neki unikatan zvuk pobedjivati.Sve vise se okrecu ljudi starim analogijama,i sintovima sa dusom .

Jos jedna bitna stvar : kurzweilovi processing efekti su BRUTALNI,samo oni vrede novca kao cela klavijatura.

just my 2 cents.
darkstar is offline   Reply With Quote