View Single Post
Old 13-12-2009, 02:04 PM   #19
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Molim pomoc oko kupovine PC-ja

Napunu se sa 2 gb. Mada može i 4 da se napuni ako su banke velike i ako ima mnogo plugova po kanalu.

Problem je u tome što neke starije aplikacije ne umeju da rade sa više od 2 gb rama. na primer CUbase sx3 kreće da koči kad navrši 2 gb rama.

Šta sam ja dobio sa 4 gb rama?

Pa dobio sam to da ima čistih 2 gb ya cubase i vsti i plugove a ono ostalo koristi windows.

Ranije dok sam imao 2gb win zauzme bar četvrtinu pa mi je ostajalo samo 1,5 gb za muzičke aplikacije....

Kada sam instalirao 64bitni win i Cubase 5 onda su na raspolaganju bila sva 4 gb a može i više jer 64 bit win podržava do 16 gb a 32 bit na žalost max 3,5 gb.

razlog zašto se još nisam potpuno prebacio na 64 bit je što mi neki stariji vsti ne rade na njemu a upotrebio sam ih u mnogo projekata i mrsko mi da im tražim adekvatnu zamenu, tako da ću to odložiti dok ne završim te projekte što odprilike znači za koju godinu

A i taman da se zaukće ovaj win sedam i ostalo.
Za tebe je bitno da uzmeš matičnu koja podržava što više ram memorije, imaš i matične koje podržavaju i ddr2 i ddr3 ali ne mogu da trpe i jednu i drugu već samo ili jednu ili drugu vrstu memorije...što samim tim znači da imaš manje slotova i za jednu i za drugu...

Alo bi odmah prešao na ddr3 i uzeo model ploče koja podržava do 16 gb rama ....mogao bi kasnije da opušteno pređeš na 64 bitni sistem i dokupiš rama kolko voliš.

Dakle moj savet ploča za ddr3 memoriju i 4 gb rama za početak ...ako lova ije problem

pozz

p.s.
zaboravio sam da napomenem da sam imao 15 kanala od toga 10 midi i 5 audio sa plugovima
korenjak is offline   Reply With Quote