View Single Post
Old 12-12-2009, 02:01 PM   #7
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: pomozite da smislim kako napraviti ovaj zvuk

pa da...i ja kontam da je prosto u pitanju sempl koji se naglo prekida...kapiram da ovaj zvuk najbolje mo?e? da skine? tako ?to će? naći farbu koja liči na ovu..mellotron, jelte, i onda automatizuje? release...nije tačno da bez automatizacije ovo mo?e?, jer bi prvi tonovi gubili na karakteru ukoliko bi samo drzao veci attack sa kracim releasom...nađi ti boju koja odgovara ovoj - i onda automatizuj da se na određenom tonu release otkine...to mo?e? da radi? klasičnom automatizacijom envelope, a i triggeringom...tj. da određeni zvuk iz narednog takta kida trajanje stringa...ne znam ?ta ti koristi?, ali u FL-ovom sempleru postoji opcija cut i cut by koja bi tebi ovdje dobro do?la...trigeruje? da je string rezan od strane određenog udarca u istom ili narednom taktu...npr. od strane kicka...međutim, tu bi moglo da dođe do konflikta da kick re?e stringse kad ne treba...u tom slučaju napravi? jo? jedan kanal istog kika koji samo udari tada kada string treba da se prekine, a u ostatku lupa da udara kik koji nije spojen sa rezanjem stringa...na osnovu ovoga ?to sam čuo - to bi mogao da radi prvi kick u lupu nakon stringsa, jer se kad on udari string prekine...

eto
balthazaar is offline   Reply With Quote