View Single Post
Old 12-12-2009, 01:58 AM   #16
slowstar
Pro Member

Default Re: Yamaha NS 10m - sta sa pocepanom membranom?

Prodao sam pre par dana svoje NS 10M studio, potpuno ispravne, sa malim "kozmetickim" ogrebotinama na kutiji, od "suljanja" po meterbridge-u.
Prodao, i to za male pare, video na eBay da ih nema ispod 500, a ja prodao nekoj grupi mladih tonaca za smesnih 350, medjutim, milo mi je sto su se oni obradovali, a meni su, iskreno receno DOSADILE, iako sam ih slusao sa OPASNO dobrim snagasem, SONY TA-N 55 ES, sa kojim su radile fenomenalno, kako kazu i ostali koji su ih culi. Dakle jedino dobro kod YAMAHA je to da ako smiksas da je na njima korektno, skoro svuda je korektno, ali su u principu jako ruznog zvuka, tako da za te svrhe sada a i ranije koristim Wharfedale Diamond 8.2 aktivne, a kupio sam i ESI NEAR 08 EXPERIENCE, koji toliko dobro rade kod mene u (losoj) sobi da nisam mogao da verujem da kostaju bednih 330 evara! napunile su mi sobu zvukom, definisanim, punim, bez zamora, a dole idu nize od yamahe bar jednu i po oktavu!!!
Iskreno ih preporucujem svima. Nemojte se suvise "paliti" na te NS 10-ke, to je zaista izvikan zvucnik, i danas je jos uvek "fancy" kao i analogni sintovi, i vintage mikrofoni, a sve to nema veze sa realnoscu, nego je obicna mitomanija, najverovatnije preuzeta od tzv. HI-FI manijaka...
Kao sto je i napisao u svojoj kolumni neki tip (poslednji Sound on Sound) danasnja standardna oprema, tranzistorska, integrisana, i danasnji moderni mikrofoni zvuce mnogo, mnogo bolje od tih izvikanih "vintage" stvari, u pitanju je iskljucivo neki modni trend, i nista vise, tvrdim to, jer sam mator,(58) i ziveo sam i radio sam u vreme kada je dosta od te "vintage" opreme bilo savremeno, i pun mi je k.... "zaduvanih" U47, sa prozvizdalim lampama, JBL 4343 monitora, raznih starinskih kompresora (EMT, UREI, WSW, i slicno) kao i prokrckalih potova na raznim "vintage" mikserima, koji su tromi, spori, "farbaju" zvuk, i jako su nepouzdani. Razmislite malo o ovom sto sam (poduze) obrazlagao, nisam jedini koji tako misli...

Last edited by slowstar; 12-12-2009 at 02:01 AM.
slowstar is offline   Reply With Quote