View Single Post
Old 11-12-2009, 05:08 PM   #1
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Thumbs down Cubase5 + Vst on Win 7 x64 - short overview

ovo je za ljude poput mene koji se tesko odrichu starih konja koji pobjedjuju... ko se necka da predje na cubase 5 sa sx3 ili sx2 ili sx ili sa win xp sp3 ili 64-bit na win 7 (kao ja sto sam se neckao) neka procita ovaj post...

puf! radi kao sat!

konfiguracija je slijedeca:
laptop hp, intel i7 720m, 6gb ram, 500gb hdd 7200 + focusrite pro 24 dsp...

iznenadjen sam kako fino i glatko radi. cak sam importovao i video. tu je malo stekalo ali vjerujem da ce u nuendu raditi kud i kamo bolje sa videom.
sve ali sve sto ste kunuli trojku sto nema, ima na 5-ici. zar to nije divno znati da nema vise nikakvih ogranicenja, da je sve fino postavljeno kako treba i gdje treba... lose automatizacije, nepotrebni kanali, naknadni klikovi, okolni putevi... sve je to proslost. cak mogu da krenem da tvrdim da ova konfiguracija radi skoro (negdje cak i brze!!!) nego prosla DESKTOP konfiguracija na kojoj sam radio (core2quad extreme q8800, 4gb rama, raptor 160gb 10,000, win xp sp3 daw edition, m-audio ultra 8r...).

sto se tice plugin-a ucitavaju se sumanutom brzinom, kao i svi prosli projekti. nazalost neki plugin-ovi ne rade ali sta je tu je, imaju drugi koji rade

focusrite je isto dobar, nakon downgrade-a na legacy driver-e (i kupovine express card firewire sa texas instruments chip-om) sve radi da kucnem. tesko se moze opteretiti, juce sam cisto radi probe radio miks. pa sigurno sam stavio jedno 15-ak focusrite eq i jedno 10-ak focusrite compressor-a i nije preslo 30% daaaaaaamn!

eto koga zanima jos nesto vezano za win 7 x64 uskoro cu poceti full raditi pa mogu prenijeti jos utisaka... a sad odoh na kafu

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote