Pre svega veliki pozdrav za sve ljude koji posecuju ovaj forum !
Evo ovako hteo bih par saveta, ako vas ne mrzi da mi odgovorite, u pogledu setup-a pc-ja. Dakle nisam uzimao kompjuter jako dugo jer je meni obavljao funkciju i ovo sto sam imao tj. i dalje imam ali skupio sam neke pare pa rekoh da se i ja malo osavremenim.
Dakle posto sam ispao iz price sta je dobro, a sta nije ja sam mislio prvo malo da se posavetujem sa ljudima koji su stvarno iskusni sto se ovoga tice...
Budzet mi je 26.000 din. i za sada najbolje sto sam dobio za te pare je :
http://www.winwin.rs/desktop-ra%C4%8...productId=5900
Dakle zanima me da li da uzimam 2 harda pa da jedan ostavim za instalaciju Windowsa a na drugi da trpam semplove i vst ins-e (ako da koji ratio da bude), koji operativni sistem da stavim posto sam cuo da xp ne sljaka dobro sa ovim novijim konfizima, i
koji su generalno saveti za setup pc-ja namenjenog za produkciju...
I da li postoji neka zvucna koja je namenjena pretezno kvalitetu zvuka kada se fajl renderuje, a da ima samo bazicna recimo 2 inputa, dakle bez onih silnih inputa posto me ne zanima da snimam instrumente, znaci samo vokal ili gitaru/bas...
Dakle konfiguraciju jos nisam uzeo, ono gore navedeno mi je za sada najpovoljnije pa ako moze neki savet sta bih trebao da gledam kada uzimam nov pc koji ce biti namenjen iskljucivo za produkciju...
P.S. Znam da sam dosadan i da je bilo reci oko ovoga u ranijim postovima (koje sam procitao), ali ipak oko par stvari sam ostao u nedoumici...
Uf nisam mislio da ce ovo biti ovoliko opsirno...
Unapred zahvaljujem