Quote:
Originally Posted by meka
OK, trebao sam naglasiti besplatna.  Koliko sam ja skontao, problem je sa dinamikom. Upravo ?to je serbianzoro rekao. Pretpostavljam da bi, kad bi EQ kriva mogla da se menja sa dinamikom, do?ao do 95% tačnosti. U svakom slučaju, ako je iko probao da radi produkciju isključivo pod Linux-om (moj hobi, volim da isteram ?to bolji zvuk slobodnim alatima), zna da ne postoji ba? neka preterana simulacija kabineta. ?to se impulsa tiče, koliko sam ja shvatio (ovo je jedno veliko "ali"), on slu?i kao ekvalajzer sa beskonačnom količinom bandova na EQ-u, tako da "svaki Hz" zabele?i? kako se menja po amplitudi. Inače, serbianzero, mislim da digitalija veze nema sa tim ?to se ne mo?e? pribli?iti vi?e od 90% originalnom zvuku. Da si uzeo analogni EQ, ista priča. Ali, da ne ?irimo bezveze. Inače, nisam se ponadao da sam prona?ao ne?to najspektakularnije na svetu, ali nije lo?e za demo snimak (poprilično zavisi od ostatka opreme). U svakom slučaju, hvala za informacije, jednom kad naučim sve mo?da se vratim C++ pa napravim ne?to pametno.  Pozdrav!
|
Quote:
Originally Posted by meka
Zaboravih reći, kao i obično, veoma informativni odgovori na ovom forumu. Kako mrzim odgovore koji se oslanjaju samo na "nije to to", ovo mi je ba? otvorilo oči. U zdravlje!
|
Ja znam da tebi verovatno prija da misli? ovo ?to si napisao, ali u stvari dobio si jako normalne odgovore. Ti izmi?lja? ne?to ?to je već izmi?ljeno iz početka, i iako tebi istra?ivački rad verovatno predstavlja veliko zadovoljstvo, ja kao praktičar mogu samo da uradim google pretragu koju si i ti sam mogao da obavi?:
Convultion reverb (za učitavanje impulsa, po?to ne poznajem dovoljno linux nadam se da je ovaj Jack format ok)
http://www.kokkinizita.net/linuxaudio/
Impulsi kutija, koliko ti srce i?te:
http://www.guitarampmodeling.com/viewforum.php?f=61
Znači izvini, ali zaista mi kao spoljnom posmatraču izgleda da ti nisi toliko upoznat sa tematikom u praksi, nego si onako, vođen inspiracijom krenuo u solo istra?ivački rad, i sad, kao nema? adekvatan feedback na forumu. Tvoje znanje programiranja recimo mo?e? da primeni? tako ?to bi napravio convultion plugin koji bi bio neka linux aproksimacija VST plugin-a namenjenog specifično impulsima kutija, kao ?to je LeCab (izgooglaj), pretpostavljam da bi ljudima koji koriste Linux to bilo itekako zanimljivo.
Veliki pozdrav!