View Single Post
Old 10-12-2009, 07:04 AM   #7
meka
Member

meka's Avatar

Default Re: Besplatna simulacija gitarskih kabineta

OK, trebao sam naglasiti besplatna. Koliko sam ja skontao, problem je sa dinamikom. Upravo ?to je serbianzoro rekao. Pretpostavljam da bi, kad bi EQ kriva mogla da se menja sa dinamikom, do?ao do 95% tačnosti. U svakom slučaju, ako je iko probao da radi produkciju isključivo pod Linux-om (moj hobi, volim da isteram ?to bolji zvuk slobodnim alatima), zna da ne postoji ba? neka preterana simulacija kabineta. ?to se impulsa tiče, koliko sam ja shvatio (ovo je jedno veliko "ali"), on slu?i kao ekvalajzer sa beskonačnom količinom bandova na EQ-u, tako da "svaki Hz" zabele?i? kako se menja po amplitudi. Inače, serbianzero, mislim da digitalija veze nema sa tim ?to se ne mo?e? pribli?iti vi?e od 90% originalnom zvuku. Da si uzeo analogni EQ, ista priča. Ali, da ne ?irimo bezveze. Inače, nisam se ponadao da sam prona?ao ne?to najspektakularnije na svetu, ali nije lo?e za demo snimak (poprilično zavisi od ostatka opreme). U svakom slučaju, hvala za informacije, jednom kad naučim sve mo?da se vratim C++ pa napravim ne?to pametno. Pozdrav!