Re: Besplatna simulacija gitarskih kabineta
Aj sad ja sam skoro radio eksperiment!!!Povezao sam gitaru strat-a na fender twin reverb pozajmljen od drugara i ozvucio ga kombinacijom sm-57 i audio tehnika 4050 i kada sam postigao zeljeni ton kroz ceo setup sam propustio waves Q-clone koji belezi sve promene u spektru i klonira i pravi eq krivu odnosno sa zapanjujucom preciznoscu moze da "skine" sound celog setup-a.Kao sto rekoh dobio sam zapanjujuce rezultate,ali ipak samo zapanjujuce,dobio sam sigurno 90% originalnog tona,ali upravo tih 10% cini pravu razliku razliku digitalno-analogno i naravno sto sam zapazio kod vecine speaker simulatora da bez obzira koju snagu mu dajes on radi isto sto se sigurno ne bi moglo reci za pravi zvucnik... ali odoh daleko.Kada sam isto uradio samo q-clone pustio kroz softverske simulacije kabineta i pojacala q-clone je skinuo ton identicno.I kljucno kada sam prikacio hardver booster pedalu koja cujno menja ton gitare (bar ovaj koji ja imam) ili ti daje mu onoga i ovoga malo srednjih malo manje visokih malo toplote itd dakle definitivno utice na ton q-clone nije video ama bas nikakvu promenu ili ti nije dao nikakvu krivu booster koji definitivno ne zvuci tako imao je flat response!!!!Tako da naravno da nije sve u eq-u,ali mnogo toga i jeste!!!