View Single Post
Old 10-12-2009, 12:06 AM   #30
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Default Re: laptop za produkciju?

Resio sam problem.
Da ne poverujes koja glupost.
Ovo moze biti jako korisno nekom da ne lupa glavu kao ja, a lako ga moze zadesiti ista sudbina.
Naime lutajuci tako internetom slucajno sam naleteo na sajt gde neki tip kuka kako ima nov laptop(neka masna mashina i7 silni gb ddr3 i ostala cuda) i kako ga je kupio jer je DJ i treba mu niska latenca, a da kod njega latenca luduje i nema sanse bilo sta da radi. Na kraju posle dosta rasprave, ispostavi se da sve nove NVidia kartice imaju neku funkciju koja se zove Powermizer (usporava takt kartice i jos neka cuda, kako bi stedelo bateriju) i koja nije dobro uradjena, pa treba da se iskljuci, inace pravi mnogo sranja. Najupecatljivije sranje je bas visoka latencija, jer kad god se kartica ponovo "probudi" latencija naglo skoci u nebesa i citav sistem na trenutak zablokira.
Posto se ta funkcija ne moze ugasiti ni preko windowsa ni preko drivera od kartice, mora se koristiti poseban program "Powermizer Switch" koji je besplatan i sve to lepo sredi .
Sada mi je latencija mirna i ravna (max 380ms).

Da rezimirimo:"Ako kupite laptop sa NVidia grfikom, obavezno nabavite i Powermizer Switch " .

Evo, ja se malo raspisao, ne zamerite, ponelo me ovo uzbudjenje .

Hvala vam na savetima i interesovanju za moj problem, posebno leshi!
shigumicu is offline   Reply With Quote