View Single Post
Old 09-12-2009, 08:13 PM   #1
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Spectrasonic's Trilian

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Dragi moj druze ....

Retko menjam misljenja , a kao sto vidis i u linku koji si tagovao , prica se o naj omiljenijim instrumentima ...... za bas sam rekao da je Trilogy ... i napisao sam

3. Bas gitara .... Trilogy ..... ( uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da ga spakuju u mix )

sto znaci da mi i dalje nije jasno kako NE MOZETE da ga spakujete u mix .... a i potpuno sam siguran da to nisam nikome rekao uzivo ....

Ono sto mislim je da ste se previse navikli na zvuk aranzera ... i da je to glavni problem ...
Zato ?to radi? muziku u kojoj on mo?e da prođe. Za rock muziku, tvrđu ili bilo gde gde je potreban bas koji ima neki ?ivot u sebi, trilogy ne radi dobro. Koristio sam Trilogy vrlo uspe?no u nekim aran?manima koji su pop sraćka i slično, ali zvuk koji je ubijen od pre-procesovanja, koji na nekim farbama praktično nema nikakav zvučni sadr?aj iznad dve kile, i u kome je zamisao o "rock bass"-u da zvuk nema nikakav presence nego se sastoji od toga da se prvo čuje okrutno glasan zvuk "krk" od trzalice a zatim ide sustain bez definicije - to se te?ko računa u ne?to ?to je univerzalno dobro. Takođe Trilogy samim tim ?to je već farban nameće gde bi trebalo smestiti frekventno nogu u odnosu na njega - ili se mora radikalno seckati EQ-om ?to nije ba? srećno re?enje il ise mora birati sempl noge koji radi sa Trilogy-jem. A imati vezane ruke nije ba? dobro kad se radi o nekoj farbi. Različiti stavovi o Trilogy-ju jednostavno dolaze od toga ko ga je koristio za ?ta. Ne da sad samo specifično tebe komentari?em, nego ajd, na tvoj se post nastavih da bih izneo svoj do?ivljaj.
Dushan_S is offline   Reply With Quote