Thread: Molim savjete
View Single Post
Old 08-12-2009, 06:51 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Molim savjete

Quote:
Originally Posted by sira View Post
Ma imamo problem sa bubnjarom, uvijek smo ga imali, jednostavno je mrcina koja lupa i ne mo?e? ga natjerat da bude ti?i, u biti i ne znam kako bi ga natjerali, tako je bilo prije 10 godina kad smo se kao ne?to trudili, pa je tako i danas kad smo svi nakon 8 godina pauze i totalnog nesviranja opet uzeli instrumente u ruke, inaće ovo je nama dobra razbibriga, bez nekih većih ambicija
Ma, ja sam pomenuo "tiho" sviranje zarad bolje kontrole na probi. Nema veze, ako vam je to samo razbibriga - super je i ovako kako je

Quote:
Originally Posted by sira View Post
ali opet ?elimo da to dovedemo koliko toliko da dobro zvući, jer jednostavno nervira ako lo?e zvući i ako je neuvje?bano.
Je li postoji način da uprkos glasnom sviranju dovedemo to da zvuči bolje. Jedino mo?da da natjeramo ?enu od bubnjara da ga dobro iscrpi prije svake probe?
Prvi uslov da to "zvuči bolje" je da bolje svirate. Kada ljudi sviraju dobro (tj. zajedno/u istom groovu) kvalitet snimka nije presudan. Nasuprot tome - "tehnički kvalitetan zapis" lo?e svirke zvuči... grozno. Ne ?eli? valjda da se svaka gre?ka čuje savr?eno, jel' da?

Pozdrav,

Vasa