Quote:
Originally Posted by OFF
Skupih hrabrost da okacim i ja nesto iz novog studija..... Trubaci (Dejan Petrovic, aktuelni sampion Guche), ziv bubanj, dist gitare, klavijature....
moj posao snimanje i mix. Verzija je samo grubo masterovana....
|
Duvači su ODLIČNI

ALI NIŠTA DRUGO NE VALJA

Od celog bubnja čuju se samo tomovi (super), ali jbš tomove...
Da ne preterujem - sve se "kao ČUJE", ali ništa ne radi ono što bi trebalo da radi. Kick i bas bi (valjda) trebalo da glume goč i tubu, ali "ne rade". Kapiram i da je to teško postići, pošto kick i bas gitara nemaju isti odnos tranzijenata i "ostatka zvuka" kao goč i tuba, ali "smisao zvuka" bi trebalo da ostane. Ono - tačka na kicku bi trebalo da bude negde oko "kilo i osamsto - dva kila i dvesta", ali da BIJE. Pa bas u sidechain (da simulira sporost tube), pa sve tako nekako. Pa tek na kraju vidiš šta da radiš sa gitarom (uhhhhhh).
Za razliku od tebe ja nemam uvid u trackove, ali miks mi zvuči kao da je neki radijski tonac nalepio duvački orkestar preko neke već postojeće matrice... koja je tonski potpuno drugačija.
Da sve ovo moje zakeranje ne bi bila potpuna kenjaža, evo sugestije - probaj da zadržiš miks duvača kakav jeste, onda prvo nateraj kick da bije u nekom kompatibilnom spektru, onda uteraj bas, a gitara... nemam pojma... podigni regler dokle smeš
Pozdrav,
Vasa
P.S. Po zvuku duvača rekao bih da ti režija zvuči dobro. Primedbe (tj. moja kenjaža) se odnose na odluke u miksu, a ne na puki odnos frekvencija. A koji su mikrofoni u pitanju (obećao si priču o tome)?