View Single Post
Old 30-11-2009, 02:42 PM   #29
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Pomoz'te mi da sastavim studio...

Adam A7 su ti odlicno resenje za pocetak a na skuplje treba ici kad steknes dovoljno iskustva da ti tvoje ushi traze bolje ......dakle kad ih prevazidjes....

Sto se audio interfejsa tiche niko da pomene PreSonus Firestudio koji nudi 26 ulaza i 26 izlaza dakle dva ADAT prikljucka...
Ima 8 savim lepih predpojacala i kosta nesto vise od 500 evra

Evo ja ga rabim od zimus i stvarno radi besprekorno...Ima izuzetno jak izlaz i u kombinaciji sa A7 predstavlja odlican izbor....

1000 % se slazem sa Janom daje bolje da ulozi novac u akusticku adaptaciju prostorije....

REcimo moze da napravi 10-ak absorbcionih panela koji rade na razlicitim frekvencijama i to za relativno male pare i da uziva u zvuku

kasnije da doda neki difuzer i bas trap... a sve je prenosivo i moze da seli u bilo koju prostoriju

Ne treba zaboraviti da valja kupiti dobre slusalice...

A sto se tice ucenja mixa savetujem da ljudi u pocetku ostave knjige i frekvencije jer je za pocetnika to suvise apstraktno.....kao sto mu je apstraktan i treshold na kompresoru

Ako zelis da naucis tj shvatis osnovne principe mixa pogledaj film

David Gibson Art of Mixing ne postoji genijalniji film koji objasnava elementarne stvari od tog filma, sve je u slikama i vizuelizovano i sve ce ti postatijasno za samo jedan dan...posle ostaje samo praksa

art of mixing mozes pogledati i na jutjubu ovde:

pozdrav nadam se da sam pomogao
korenjak is offline   Reply With Quote