Thread: DAW + Mikseta
View Single Post
Old 28-11-2009, 12:24 PM   #70
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: DAW + Mikseta

suzdrži se molim te hvaljenja stvari koje prodaješ. Ne impliciram ništa maliciozno, samo je to ovde neko nepisano pravilo ponašanja. Mislim, ako neko traži neku spravu i ti je imaš na prodaju, sve kul, pošalješ pm i furaš.
a što se mixera tiče, ljudi i dalje vrte priču u krug. Mixeri jeftine izrade i malog broja opcija nisu preterani benefit u studiju, više su upotrebljivi za bine i koncertnu sferu tehnike. Da bi nešto davalo realni doprinos studiju, potreban je ipak neki nivo kvaliteta, jer koj moj će ti jeftiniji mackie, soundcraft ili a&h ako svojim šumom i thd utiču na kvalitet onoga što u njih ulazi? Mislim da mixeri koji su ispod 16ch i koštaju ispod kilo eura, nemaju mesta u ozbiljnom studiju gde je ljudima stalo do kvaliteta svake komponente u lancu. To ne znači da su loši za home studio gde se ljudi bave prvenstveno kreativnim i idejnim radom, tu umeju da ozbiljno olakšaju stvari AKO postoji više sprava i izvora zvuka koje treba kontrolisati lako.

@disco violence

nema tu zeca, ne predstavlja mixeta dokaz da neko zna šta radi. Samo stav i mesto mixeru u studiju razdvajaju budalu od razumnog vlasnika.
Arthur is offline   Reply With Quote