Quote:
Originally Posted by Strale
kako ja da naucim da da koristim kako treba???? :P
koji su to koji valjaju???
|
Do knjižnice po knjige o produkciji, zvuku, frekvencijama, eq, kompresorima, čitaj, pitaj, surfaj. Ako ima kakav tečaj u tvojem gradu, odi pogledati, u zagrebu bas ima radionica. Ako poznaš nekog producenta, zamoli da ti objasni malo. Bitno ti je čuti što radiš pa kad kupiš opremu, biti če ti već lakše.
Jedna važna stvar. Danas ima gro soft synthova. I sa skoro svakim možeš dobiti zvuk koji hočeš ako naučiš sintezu zvuka i manupulacijom istog. Ti ako osobno kupiš virus, netreba ti NIŠTA drugo. Prvo jedno vrijeme radi s već unaprijed napravljenim zvukovima a onda pokušaj sam raditi svoje. S vremenom bi trebao biti sposoban napraviti bilo koji zvuk na njemu. Al uglavnom, mislim da je najvažnije da uzmeš 1 synth (bilo soft ili hard) i da naučiš raditi na njemu. Što se tiče toga koji, to odi na neke trance forume i pogledaj što koriste dotočni producenti. Ja ti nemogu nikaj preporučiti previše kada nismo u istom žarnu. Malo sam googlao sada i evo ti nekih odgovora na ista pitanja što se tiče tracne-a od kompetentnijih ljudi.
NOVATION - SUPERNOVA
ACCESS - VIRUS B
CLAVIA - NORD LEAD 3