Quote:
Originally Posted by slowstar
Ne Arthure, ja ISPROGRAMIRAM tih recimo 12-ak sintova i semplera, i tako oni prakticno sviraju istovremeno kao sto kazes, i TEK TADA, i pored sveg znanja i iskustva, vidis da si se negde opako zeznuo sa nekom farbom ili registrom, a ako si sve to, jedan po jedan prebacivao u DAW kao audio, skontaces zez posle nekoliko sati posla, jel tako, i onda ponovi, pa ponovo ubaci...mislim da je glupo....recimo ne valja mi noga u nekom chorusu (ovde koriste francuski izraz-refren) i ja je jednim tvikom na dugmencetu moga AlesisaDM5, DMpro, SR18, XV5080, FantomX, JD990, R70, (precrtati nepotrebno) zamenim zacas, da "legne" sa ostatkom matrice, jer mogu SVE ISTOVREMENO da cujem, jer imam tamo neki bedni ili manje bedan mikser, a ako ti prvi put cujes kako sve kompletno zvuci TEK POSTO SI SVE PREBACIO ITB, onda si se zeznuo, i to mnogo, razumes? I da, nije neki veliki offtopic, jer i za kucni studio, kada imas par hardverskih sintova ili semplera treba neki mikser, zar ne?
|
bas to ! da se nadovezem...
Bio pored mog studija neki Izraelac (imao par Top 5 hitova, i posle toga nakupovao brdo outboarda i PTHD3 i SVE plug ins koje postoje !!)
Inace radi electronsku Club muziku!
Jedan dan svartim kod njega. on radi na (vec usnimljenom u audio) bas bubnju....
napunio SVE inserte na Pto Toolsu, SSL EQ, Compressor ova, onakj, API...pa onda provukao kroz par hardwerskih sprava...i nevalja mu.
Kaze ..nemoze da dobije zeljeni sound, drka se vec sat dva oko toga...
Ja mu kazem "A jel si probao da promenis zvuk bas bubnja?'
...pauza..onme gleda ..i kaze..:"Ne ! Nije mi palo na pamet !!"
eto..