Quote:
Originally Posted by Max
koliko ljudi uopste znaju sta je fet kompresor .... sta je opto kompresor ... sta lampa uradi dobro a sta lose .... sta trafo uradi dobro a sta lose .... to niko i ne pita .... vazno je da ako nemas hardware , ne mozes da uradis profi ..... gluposti 
|
Max, ba? te dugo nije bilo među nama mrmotima
O FET kompresorima znam samo to da je recimo 1176/8 FET kompresor. A da je Valley People dyna~mite VCA-based... Tako mi rekli, a mo?da sam i lo?e zapamtio. ?ta to nekoga boli Q - proba? kako se pona?a, pa vidi? da li ti se sviđa ili ne. U krajnjoj liniji, radi? sa onim čime raspola?e? u studiju.
Tako bilo nekad, ali sada jok. Sad svi imamo bar po 20 EQ opcija i jedno 12 dinamičkih sekcija. I dok se sve to isproba - prođe ceo dan. Amaterski ITB se uglavnom svodi na to. Entuzijazam.
A to da ne?to "bude profi"... to nema veze sa ITB ili OTB načinom rada, a ni sa kvalitetom. Profi je kad ne?to naplati?, kako god da to na kraju zvuči

Profi nije stvar kvaliteta, nego kvantiteta
O frekvencijama ispod 100Hz, "gitarama koje zvuče ko kurac", i "miksevima koji zvuče mono" mi glupo da pričam... a i tebi bi verovatno bilo glupo da čita?. Sve u svemu, glupo je da pričamo o stvarima koje nemaju konkretno ime.
Sve dok recimo Led Zeppelin ne snime ponovo Whole Lotta Love, ali sumnjam u tu mogućnost. Dodu?e, taj miks bar ne zvuči mono
Quote:
Originally Posted by Max
Eto israh se ..... necu vise ... 
|
Seri bre slobodno, nisi jedini. Uzmimo na primer mene
Pozdrav,
Vasa