Thread: DAW + Mikseta
View Single Post
Old 25-11-2009, 12:47 AM   #5
slowstar
Pro Member

Default Re: DAW + Mikseta

Opet napravismo stravičan OT bez razloga.
Ništa nemam protiv ITB, ali nije to uvek najbolje rešenje. Ponavljam:
Imam grdne hardverske sintove sa više izlaza, imam sempler sa 10 izlaza, koji radi čujno bolje i prisutnije nego isti ti semplovi na kompjuteru i to DOBROM, sa jako dobrom, što vi pogrešno kažete KARTOM (RME FF800). Dakle za ISTE semplove, AKAI Z8 J..e kevu kompjuteru. E sad, zašto bih ja bio lud da ubacujem 12 sintova i semplera kanal po kanal u komp, pa da ih tamo miksam ITB, kada upotrebim mikser sa dosta ulaza (analogni, naravno) i zajedno sa audio kanalima iz kompa ih saberem. Šta je tu loše, i zašto bi to ITB bilo bolje? recimo, sve sam pretvorio u audio, i krenem da miksam ITB, i konstatujem da mi u miksu jedan Rhodes, jedna noga, i recimo jedan sint bass nije dobar. Šta sad?
Da ponovo ubacujem audio i da se mučim, umesto samo da "tviknem" drugi sint bass, drugu nogu sa drum modula, i promenim preset za Rhodes vrteći numeru u sajklu dok ne pronađem pravi. Pa zar to nije mnooooogo brže i praktičnije, a baška što se izbegava nepotrebni AD i DA....
Ispravite me ako nisam u pravu, ali negde sam čitao da se većina SKUPIH projekata preko "bare" radi baš tako, sa "Živim" MIDI-jem sve do kraja miksa.

Last edited by slowstar; 25-11-2009 at 12:49 AM.
slowstar is offline   Reply With Quote