Quote:
Originally Posted by Jan
Pa i ja zameram kako zvuci! Nije "greety", a taj rep s 90-ih do kraja je imao taj greety sound, koji danas ne mozes da cujes nigde, mnogi jure taj sound ali ga ne mogu dobiti, svi ti kultni albumi su miksani na konzolama i miksali su ih pravi inzinjeri, i znali su kako treba da se napravi dobar dirty fat sound, u tome i jesta cela fora i draz, nije to bas tako laicki miksano...Ja recimo danas da odem kod nekog miksera u Srbiji i da mu trazim taj greety zvuk on nece umeti da mi ga napravi, tu ima mnogo uticaja i hardvera i svega blabla...Da ne duzim pricu vise, kapiram da se razumemo
|
kapiram ja sta ti hoces, ali ako hoces taj sound to neces dobiti samo mixanjem nego upotrebom te opreme od samog pocetka - MPC60, SP1200 i semplovanje sa ploca. Veruj mi, ako mu posaljes nesto sto si radio na kompu sa "modernim samples" tesko da ces dobiti taj sound...been there, done that

a ako vec koristis te semplere i ako znas da 'kucas" beatz kao pravi nigga - bez kvantizacije

, onda ces i sam znati da ti on i nece biti previse potreban...
ono sto hocu da kazem je - radis svoju stvar, tog tipa stavis na svoj 'wall of fame', razvijas svoj stil, pravis dobre stvari, mixas sam, ucis preko trial & error i bice to ok..mada opet zelja je zelja, zato sam ti preporucio da 'platis svoju skolu' jer to je na kraju i jedina istina koju ces dobiti
poz