View Single Post
Old 24-11-2009, 01:52 AM   #76
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: kako stici do vrha???

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pa i ja zameram kako zvuci! Nije "greety", a taj rep s 90-ih do kraja je imao taj greety sound, koji danas ne mozes da cujes nigde, mnogi jure taj sound ali ga ne mogu dobiti, svi ti kultni albumi su miksani na konzolama i miksali su ih pravi inzinjeri, i znali su kako treba da se napravi dobar dirty fat sound, u tome i jesta cela fora i draz, nije to bas tako laicki miksano...Ja recimo danas da odem kod nekog miksera u Srbiji i da mu trazim taj greety zvuk on nece umeti da mi ga napravi, tu ima mnogo uticaja i hardvera i svega blabla...Da ne duzim pricu vise, kapiram da se razumemo
kapiram ja sta ti hoces, ali ako hoces taj sound to neces dobiti samo mixanjem nego upotrebom te opreme od samog pocetka - MPC60, SP1200 i semplovanje sa ploca. Veruj mi, ako mu posaljes nesto sto si radio na kompu sa "modernim samples" tesko da ces dobiti taj sound...been there, done that

a ako vec koristis te semplere i ako znas da 'kucas" beatz kao pravi nigga - bez kvantizacije, onda ces i sam znati da ti on i nece biti previse potreban...

ono sto hocu da kazem je - radis svoju stvar, tog tipa stavis na svoj 'wall of fame', razvijas svoj stil, pravis dobre stvari, mixas sam, ucis preko trial & error i bice to ok..mada opet zelja je zelja, zato sam ti preporucio da 'platis svoju skolu' jer to je na kraju i jedina istina koju ces dobiti

poz
Everbeatz is offline   Reply With Quote